Καινούργιες Pure Aero Tour & Super Lite 2019 1/03/2019

Καινούργιες Pure Aero Tour & Super Lite 2019

  Δύο νέα μοντέλα έφτασαν στην ελληνική αγορά για να συμπληρώσουν την αγαπημένη σειρά ρακετών Babolat Pure Aero για το 2019. Οι νέες ρακέτες είναι η βαρύτερη έκδοση όλης της σειράς, η Pure Aero Tour με βάρος στα 315gr., και η ελαφρύτερη, η Pure Aero Super Lite με βάρος στα 260gr.

   Η νέα Babolat Pure Aero Tour 2019 , το βαρύτερο μοντέλο της οικογένειας που έχει βάρος 315gr. είναι στα κατάλληλα χέρια η δυνατότερη ρακέτα της σειράς. Πιστή στην φιλοσοφία των ρακετών που φέρουν το όνομα Babolat Pure Aero είναι και αυτή μια ρακέτα συνώνυμο της δύναμης και του spin, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τον μεγαλύτερο πρεσβευτή τους, τον Rafael Nadal.

  Το μεγαλύτερο βάρος της, σε σχέση με την κλασική Pure Aero των 300gr., θα δώσει σίγουρα περισσότερη "μάζα" στα χτυπήματα σας και κατά συνέπεια περισσότερη δύναμη και σταθερότητα κατά την πρόσκρουση με την μπάλα. Αυτά θα ισχύσουν εφόσον η τεχνική επιτρέπει την διαχείριση αυτού του πιο απαιτητικού σκελετού στην αιώρηση. Αν δεν συντρέχει η κατάλληλη τεχνική τότε το αποτέλεσμα θα είναι μειωμένη ταχύτητα αιώρησης και κατά συνέπεια λιγότερο δύναμη και λιγότερο spin. Aυτός είναι και ο λόγος που η Pure Aero Tour απευθύνεται σε αγωνιστικό  και κατά περίπτωση σε προχωρημένο επίπεδο ανδρών, που έχουν αρκετά καλή τεχνική για να διαχειριστούν την δυνατότερη αλλά και δυσκολότερη ρακέτα της σειράς Pure Aero.

   Σχετικά με τις διαφορές της με το μοντέλο του 2016 θα λέγαμε ότι αφενός είναι πιο μαλακή στην αίσθηση, λόγω της αναβάθμισης της σύνθεσης του cortex και την τοποθέτηση αυτού σε στρατηγικά σημεία στο κεφάλι της ρακέτας, και αφετέρου έχει ακόμα περισσότερο spin λόγω του fsi spin technology και των διευρυμένων grommet στο 6 & 12 της ρακέτας που επιτρέπουν μεγαλύτερη κίνηση και επαναφορά των κάθετων χορδών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη περισσότερου spin.

   Η Babolat Pure Aero Super Lite του 2019 είναι η ελαφρύτερη έκδοση της σειράς Pure Aero του Rafael Nadal. Νέο αεροδυναμικό σχήμα για πιο γρήγορη αιώρηση, αναβαθμισμένη FSI technology και νέα τεχνολογία Cortex Pure Feel συντελούν στην κατασκευή μίας ρακέτας τένις που στην κατηγορία των ρακετών χαμηλού βάρους πρωταγωνιστεί. Η ελαφριά έκδοση των 260 γραμμαρίων είναι ιδανική τόσο σαν ρακέτα μετάβασης για μικρούς αθλητές-τριες, όσο και για ενήλικες παίκτες, κυρίως γυναίκες, αρχαρίου-μεσαίου επιπέδου.

  Η Babolat Pure Aero Super Lite είναι μια ρακέτα τένις με βασικό πλεονέκτημα την δύναμη και την τρομερή άνεση στο spin. Τα 260gr. την κάνουν πολύ βολική στην χρήση και γρήγορη στην αιώρηση, ενώ για το βάρος της είναι αρκετά σταθερή. Οι νέες τεχνολογίες της Babolat κάνουν την νέα ρακέτα πιο φιλική στην αίσθηση και με καλύτερο έλεγχο. 

  Η παρουσίαση των ρακετών Pure Aero, Pure Aero Team & Pure Aero Lite είναι διαθέσιμη στο blog μας.

   Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Babolat στις νέες Pure Aero είναι:

   Aeromodular Technology: Το κλασικό αεροδυναμικό σχήμα των σκελετών Babolat Pure Aero που μειώνει την αντίσταση του αέρα στην αιώρηση και συνεπάγεται μέσω αυτού μεγαλύτερη ταχύτητα αιώρησης και περισσότερο spin.

   FSI Spin: Η μεγαλύτερη απόσταση του κενού ανάμεσα στις χορδές τις βοηθάει να "τσιμπήσουν" καλύτερα την μπάλα και τα πιο ανοιχτά grommet στο 6 & 12 του κεφαλιού της ρακέτας επιτρέπουν στις χορδες να κινηθούν και να επανέλθουν  με μεγαλύτερο εύρος κίνησης.Συμπέρασμα: περισσότερο SPIN!!!

   Cortex Pure Feel: Το Cortex Pure Feel, το οποίο έχει επιμεληθεί η εταιρεία SMAC που δραστηριοποιείται στην αεροναυπηγική, αποσκοπεί στην βελτίωση της αίσθησης και της απορρόφησης κραδασμών. Τοποθετημένο στις καινούριες Aero στο 3 & 9 της ρακέτας.

   Carbon PLY Stabilizer: Ένας πιο σκληρός και άκαμπτος τύπος άνθρακα που είναι τοποθετημένος στο λαιμό της ρακέτας και βελτιώνει σημαντικά την σταθερότητα του σκελετού κατά την πρόσκρουση και κατά συνέπεια τον έλεγχο της ρακέτας.