Πλέξιμο ρακέτας με Luxillon Smart. 26/01/2020

Πλέξιμο ρακέτας με Luxillon Smart.

  H Luxillon, πρωτοπόρος στην κατασκεύη χορδών και πρωταγωνίστρια στο επαγγελματικό τένις, εισήγαγε πριν περίπου ένα χρόνο στην τενιστική αγορά το Luxillon Smart. Η ιδιαιτερότητα αυτού του πλέγματος είναι ότι έχει την δυνατότητα βάση της κατασκευής του να προσαρμόζεται στην ταχύτητα αιώρησης του παίκτη ανάλογα με το χτύπημα του. Πιο συγκεκριμένα, το LXN Smart έχει μέσα στο πολυμερές υλικό του κατασκευής τρείς ίνες που έχουν την δυνατότητα να σκληραίνουν στα γρήγορα δυνατά χτυπήματα και να παραμένουν μαλακές στα πιο αργά χτυπήματα ελέγχου (volley, drop shot κ.α). Με αυτή την προσαρμογή επιτυχάνεται περισσότερος έλεγχος στα γρήγορης αιώρησης δυνατότερα χτυπήματα και καλύτερη αίσθηση, που συνεπάγεται πάλι καλύτερο έλεγχο, στα χτυπήματα ελέγχου.

   Χαρακτηριστικά-Τάση πλεξίματος Luxillon Smart

  Στόχος της Luxillon με την κατασκευή του Smart ήταν να δημιουργήσει ένα πλέγμα που να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά ενός μονόκλωνου πλέγματος και ενός πολύκλωνου. Να πάρει τα θετικά από τον κόσμο των πιο σκληρών πολυεστερικών και να τα παντρέψει με τις αρετές των πιο μαλακών και άνετων πολύκλωνων. Σε μεγάλο βαθμό με το Luxillon Smart η Βέλγικη εταιρία πετυχαίνει αυτό το στόχο, αρκεί να ληφθεί υπόψιν ότι όταν επιδιώκεις ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα ανάμεσα σε διαφορετικά πράγματα δεν μπορείς να έχεις το απόλυτο από κανέναν από τους δύο κόσμους-κατηγορίες που αναφέραμε παραπάνω. Αποτελεί την ιδανική λύση για εκείνες τις κατηγορίες παικτών που οι απαιτήσεις τους βρίσκονται κάπου στην μέση και θέλουν να βρουν μία ισορροπία ανάμεσα στην δύναμη και τον έλεγχο, την άνεση και την αντοχή.

  Το Luxillon Smart είναι ένα πολυεστερικό πλέγμα με πολύ καλό έλεγχο και spin. Επιπλέον, για χορδή που ανήκει στα πολυεστερικά πλέγματα είναι αρκετά ελαστικό με εξαιρετική αίσθηση και αν πλεχτεί σε χαμηλά κιλά (16-20kg), όπως προτείνει η Luxillon, θα δώσει και ξεκούραστη δύναμη. Αν κάποιος παίκτης ωστόσο χρειάζεται περισσότερο έλεγχο ή επιθυμεί αίσθηση που να πηγαίνει περισσότερο στον πολυεστερικό χαρακτήρα του θα προτείναμε να το πλέξει 1-2 κιλά παραπάνω (εως 22kg). Όσον αφορά την αντοχή του είναι σχετικά χαμηλή για πολυεστερικό αλλά καλή για την κατηγορία των ελαστικών πολυεστερικών που ανήκει. Είναι αρκετά φιλικό για το χέρι (arm-friendly) αρκεί να μην το συγκρίνει κάποιος λανθασμένα με οποιοδήποτε μαλακό-πολύκλωνο πλέγμα.

  Παίκτες που απευθύνεται

  Συμπερασματικά θα προτείναμε να δοκιμάσουν το πλέξιμο με Luxillon Smart παίκτες τένις που θέλουν ένα πιο μαλακό και φιλικό για το χέρι πολυεστερικό πλέγμα εξαιρετικής αίσθησης που θα τους δώσει πολύ καλά επίπεδα στον έλεγχο, το spin και την αντοχή. Σε αγωνιστικό επίπεδο για μικρές ηλικίες είναι ένα από τα ιδανικά πλέγματα μετάβασης προς των κόσμο των πιο σκληρών πολυεστερικών. Σε μεγαλύτερες ηλικίες αγωνιστικού επιπέδου θα είμασταν επιφυλακτικοί λόγω της μικρότερης αντοχής του. Τέλος το Luxillon Smart, λόγω της δυνατότητας προσαρμογής της σκληρότητας του ανάλογα με την δύναμη του χτυπήματος, αποτελεί ιδανική επιλογή για παίκτες που εναλλάσουν το παιχνίδι τους όσον αφορά την ταχύτητα των χτυπημάτων τους και χρησιμοποιούν συχνά volley, slice, drop shot συνδυαστικά με δυνατό παιχνίδι από την baseline. 

  Στο matchpoint στο τομέα stringing μπορείτε να δείτε πόσο στοιχίζει συνολικά το πλέξιμο ρακέτας με Luxillon Smart και να κλείσετε ραντεβού για την πιο άμεση εξυπηρέτηση σας.

  Επιπλέον, το Luxillon Smart διατίθεται κατόπιν παραγγελίας σε κουλούρα 200m και σε σετ 12,2m στα διαμετρήματα 1,25 & 1,30.