Meet the New Asics Resolution 8 Tennis Shoes. 12/12/2019

Meet the New Asics Resolution 8 Tennis Shoes.

  Το Asics Gel Resolution 8 μπαίνει στην τενιστική αγορά πλήρως ανανεωμένο και εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες. Συνεχιστής της θρυλικής σειράς παπουτσιών τένις της Asics, της σειράς Resolution, που είναι συνδεδεμένη με έναν από τους πιο αθλητικούς παίκτες τένις του κόσμου, τον Gael Monfils, αναμένεται να εντυπωσιάσει και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα courts. 

  Στις αλλαγές της 8ης έκδοσης διακρίνουμε αρχικά μία μικρή μείωση στο βάρος, καθώς τo νέο Asics Gel Resolution 8  είναι περίπου 15 γραμμάρια πιο ελαφρύ από το Resolution 7. Στην μείωση αυτή συντελεί το νέο ελαφρύ αφρώδες υλικό Flyte Foam που μπαίνει στην ενδιάμεση σόλα και βοηθάει στην επιπλέον μείωση των κραδασμών. Η βασική τεχνολογία στην ενδιάμεση σόλα,σήμα κατατεθέν της Asics, παραμένει το Gel Cushioning System, που είναι τοποθετημένο στο μπροστινό και πίσω μέρος του παπουτσιού ενισχύοντας την σταθερότητα και την απορρόφηση των κραδασμών αρχικά στην φάση της πρόσκρουσης και έπειτα στην φάση της ώθησης. Άλλη μία εξαιρετική καινοτομία που υπάρχει στην ενδιάμεση σόλα του Resolution 8 είναι η τεχνολογία Dynawall που εκτείνεται περιμετρικά της φτέρνας και ενισχύει την σταθερότητα του παπουτσιού στις πλευρικές μετακινήσεις συντελώντας σε σταθερότερα πατήματα στις αλλαγές κατεύθυνσης και σε πιο γρήγορη επαναφορά για το επόμενο χτύπημα. Στο πάνω μέρος του παπουτσιού έχει τοποθετηθεί το Flexion Fit που βοηθάει στην άνεση, την ελαστικότητα και την τέλεια εφαρμογή, ενώ το νέο σύστημα στο δέσιμο των κορδονιών, η τεχνολογία Dynawrap, ενισχύει την σταθερότητα και την απόλυτη εφαρμογή στο ύψος του κουντουπιέ. Τέλος, όσον αφορά στην εξωτερική σόλα του καινούριου Asics Resolution 8 συνεχίζεται η χρήση των επιτυχημένων τεχνολογιών AHAR, που εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση και ανθεκτικότητα σε όλες τις επιφάνειες, και PGuard Toe Protector για μεγαλύτερη αντοχή σε χρήση από αθλητές που σέρνουν το μπροστινό πάνω μέρος. Αν και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη σόλα είναι ίδιες η κατασκευή της έχει αλλάξει προς το καλύτερο βελτιώνοντας την πρόσφυση στα σημεία που πρέπει ενώ διευκολύνει παράλληλα τον σύγχρονο παίκτη τένις να κάνει sliding σε σκληρή επιφάνεια με ευκολία.

  Συνολικά το Asics Resolution 8 είναι βελτιωμένο τόσο όσον αφορά την σταθερότητα όσο και την άνεση. Διατηρώντας την ταυτότητά του παραμένει ένα παπούτσι που εμπνέει εμπιστοσύνη σε συνθήκες απαιτητικού footwork και μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις παικτών αγωνιστικού επιπέδου που θέλουν σταθερότητα και ασφαλή αίσθηση στο γήπεδο, προσφέροντας παράλληλα άνετη και μαλακή αίσθηση. 

  Κλείνοντας παραθέτουμε μερικά λόγια από τον Gael Monfils που συνεργάστηκε με την ομάδα της Asics για την κατασκευή του νέου Asics Gel Resolution 8, αλλά και δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων της εταιρείας που σχετίζονται με την έρευνα και την παραγωγή των νέων υποδημάτων. Σε γενικές γραμμές ο La Monf τονίζει την ανάγκη που έχει ως υπερκινητικός παίκτης να αισθάνεται εμπιστοσύνη από τα παπούτσια που χρησιμοποιεί όσον αφορά την σταθερότητά τους και την άνεση τους και ότι το Gel Resolution 8 του δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται σε κάθε χτύπημα. Ο Isamu Ochi, γενικός διευθυντής του τμήματος παραγωγής, σημειώνει ότι στόχος ήταν να δοθεί στον παίκτη που θα τα φορέσει περισσότερος χρόνος, εννοώντας εκείνο τον κρίσιμο χρόνο που χρειάζεται για να επιστρέψει γρηγορότερα για το επόμενο χτύπημα και να πάρει την πρωτοβουλια του πόντου.

   “Shoes are very important, I need to trust them and the first thing I look for in tennis shoes is stability – stability and comfort,”  says Gael Monfils. “It’s no secret that I am an extreme mover on the court, and with these shoes I feel confident and balanced to return any shot. I've been putting GEL-RESOLUTION 8 to the test and the stability and grip is unreal, no doubt ASICS has exceeded my expectations again.”

    “With tennis shoes, the ultimate goal is to give the wearer more time,” adds Isamu Ochi, General Manager of ASICS CPS Footwear Division’s Product Management Department. “That means the time to make that crucial return, prepare for the next shot, seize the upper hand and put your opponent on the back foot. Being able to stop and change direction quickly is vital to that, which is where our new GEL-RESOLUTION™ 8 model comes in.” 

   Tatsuya Ishikawa, Lead Researcher with the ISS Footwear Function Development Team added, “Ultimately the GEL-RESOLUTION 8 tennis shoe reflects ASICS’ commitment to understanding the mechanics of tennis. In contrast to running, which is principally about moving in straight lines, tennis involves a lot of different movements. It’s our job to focus on those, and every new release takes that to the next level. We’ve been selling tennis shoes since 1952, and as playing styles have evolved and become more physical––from the pro ranks right down to youth tennis––our shoes have adapted to meet those requirements.”